Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Lockermodels.com (v nadaljevanju spletna trgovina) so sestavljeni v skladu z mednarodnimi standardi in zakonodajo s tega področja. Slovenski zakoni, ki urejajo pravice in obveznosti kupca in prodajalca, elektronsko poslovanja in komunikacije so: Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in Zakon o elektronskem poslovanju (ZEPT).
Podatki podjetja (v nadaljevanju prodajalec), ki upravlja s spletno trgovino Lockermodels.com:
Naziv podjetja: Svetovanje s področja ekologije, David Holobar s.p.
Naslov podjetja: Pongrac 40a, 3302 Griže, Slovenija
Elektronski naslov: holobar.david@gmail.com
Telefonska številka: +386 31 343 603
Davčna številka: 63014688
Matična številka: 6903584000
Datum vpisa v Poslovni register Slovenije: 1. 9. 2015

Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine preberete spodaj navedene splošne pogoje poslovanja. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe pogojev kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila.
Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika (v nadaljevanju kupec) in prodajalca ter urejajo odnos med prodajalcem in kupcem.
Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so v veljavi v trenutku oddaje spletnega naročila, seznanjenost s katerimi potrdi kupec vsakič ob oddaji posameznega naročila. V primeru, da se kupec s pogoji ne strinja mu svetujemo, da ne uporablja spletne trgovine.

1. REGISTRACIJA UPORABNIKOV SPLETNE TRGOVINE
Uporabniki spletne trgovine oz. kupci so vsi, ki se za namen nakupu registrirajo v spletni trgovini. Ob registraciji se vsak kupec vpiše s svojo elektronsko pošto, ki služi kot uporabniško ime in geslom, ki kupca nato povezuje z vnesenimi podatki. Vsak uporabnik pred zaključkom registracije potrdi seznanitev s splošnimi pogoji poslovanja in obdelavo osebnih podatkov.

2.NAKUP IZDELKOV/POSTOPEK NAROČILA
Postopek nakupa se začne z izbiro artiklov, ki so nato prikazani v prodajni košarici. Ko kupec želi zaključiti nakup v prodajni košarici izbere Zaključi nakup, kjer ga nato sistem vodi skozi plačilo nakupa. Kupcu so na voljo različni načini plačila opisani tudi v poglavju načini plačila.

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko prodajalec kupcu pošlje elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: Vaše naročilo je v obdelavi). Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca. Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku spletne trgovine in je na vpogled kupcu v njegovem uporabniškem profilu.

Prodajalec naročilo nato pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi ali zavrne. Če prodajalec naročilo sprejme kupec prejme obvestilo o sprejetem plačilu na elektronski naslov (z naslovom: Vaše naročilo je zaključeno).

Prodajalec nato v dogovorjenem roku pripravi artikle in jih odpošlje po dogovorjeni poti.

3. PRODAJNI ARTIKLI
Blago oz. prodajni artikli so navedeni v spletni trgovini, razvrščeni v različne kategorije z označenimi rednimi in/ali akcijskimi cenami.
Artikli so opisani glede na svojo funkcijske značilnosti, material in način uporabe. Artikli so predstavljeni na eni ali več slikah, na voljo pa so tudi informacije v zvezi z izbiro prave velikosti in komentarji uporabnikov.

4. DARILNI BONI
Darilni bon je izkazni papir, ki ga ponudnik izda v elektronski obliki proti plačilu, znesek plačila je enak znesku navedenem na darilnem bonu. Darilni bon prejme kupec na svoj elektronski naslov ali po želji na drug naslov. Vsak darilni bon je označen z unikatno serijsko številko prodajalec pa ga je zavezan vzeti kot plačilo za prodajne artikle.
Darilni bon se kupi v spletni trgovini in velja eno leto od datuma nakupa. Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti višja od vrednosti darilnega bona.

Uporaba darilnega bona:

Izberite blago, ki ga želite kupiti in ga dajte v košarico. Nadaljujte in končajte naročilo. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.
V polje Koda za popust vpišite kodo darilnega bona in potrdite tako, da kliknete na gumb Uporabi kodo. Če želite unovčiti več bonov vpišete vsako kodo posebej, če želite posamezni bon odstraniti kliknete na gumb Odstrani.
Ko vpišete kode, se vrednost darilnih bonov avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Nakup nato zaključite kot pri običajnem naročilu.

5. CENE
Vse cene so izpisane ob prodajnih artiklih, v primeru da je posamezen prodajni artikle v akciji je poleg akcijske cene izpisana še cena, ki je veljala pred akcijo.

DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (nismo zavezanci za DDV). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo.

6. NAČINI PLAČILA IN VARNOST
Kupci lahko v spletni trgovini opravijo plačilo na naslednje načine:

• z gotovino po povzetju (velja samo za Slovenijo)
• po predračunu z nakazilom na poslovni račun ponudnika

7. IZDAJA RAČUNA
Prodajalec ob vsakem nakupu izda tudi račun, kjer je razčlenjena cena in ostali stroški nakupa. Račun je natisnjen in dostavljen kupci skupaj z naročenim blagom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

8. PROMOCIJSKA KODA
Promocijske kode prinašajo različne ugodnosti pri nakupu in so časovno omejene. Kode se običajno nahajajo na naši spletni strani, socialnih omrežjih, oglasih ali v naših e-novicah.

Promocijska koda se uporabi tako, da se jo po uvrstitvi želenih artiklov v nakupno košarico vpiše v za to namenjen prostor s čimer se zniža vrednost nakupa v skladu s posamezno promocijsko kodo. Nakup nato zaključite s potrditvijo naročila.

Pogoji uporabe promocijskih kod so navedene ob vsaki posamezni kodi in se lahko nanašajo le na posamezne kategorije izdelkov ali kombinacijo izdelkov, kode so časovno omejen, lahko so v uporabi le ob določenih zneskih oz. drugih pogojih določenih s strani prodajalca.

9. PREKLIC NAROČILA
V primeru, da kupec želi preklicati naročilo to stori na elektronski naslov holobar.david@gmail.com ali na telefonsko številko +386 31 343 603. Kupec mora navesti ime in priimek ter številko naročila. V kolikor je bilo naročilo že odposlano, pošiljko kupec zavrne dostavni službi.

10. VRAČILO BLAGA
V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (člen 43.č) lahko v 14 dneh ( rok začne teči naslednji dan po dnevu dobave blaga) od prejema blaga kupec odstopi od pogodbe o nakupu brez obrazložitve tako, da v tem roku vrne blago ali pa pošlje pisno sporočilo na elektronski naslov podjetja holobar.david@gmail.com, da želi vrniti naročeno blago. V tem primeru ima še 30 dni časa po sporočilu, da odstopa od pogodbe, za vrnitev blaga. Naročeno blago mora v tem času na svoje stroške nepoškodovano v nespremenjeni količini vrniti na naslov firme navedenem na začetku tega besedila. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe. V primeru spodnjega perila, kopalk in oblačil mora kupec blago vrniti skupaj z nepoškodovano originalno embalažo, nepoškodovanimi etiketami, blago prav tako ne sme biti nošeno ali oprano.
V roku 15 dni firma kupcu vrne vsa izvedena plačila v zvezi z njegovim naročilom. Vračilo kupcu se izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun, vračilo plačila v gotovini ni mogoče.
Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo (na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek). Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.
Prodajalec omogočamo tudi zamenjavo artikla. Če prejeti artikel ne izpolnjuje pričakovanj, ga lahko zamenjate z drugim, enakovrednim, kar je potrebno sporočiti na holobar.david@gmail.com

11. ODSTOP OD POGODBE S STRANI PODJETJA
Prodajalec se zavezuje, da odpošlje kupljene artikle v najkrajšem možnem času najkasneje pa v 30 dneh.
Če prodajalec ne more izpolniti svoje obveznosti, ker blago ni na razpolago, mora prodajalec o tem takoj obvestiti potrošnika in mu vrniti že opravljena plačila.

12. REKLAMACIJA OB STVARNIH NAPAKAH
Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti (stvarna napaka), ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi, izdelki niso v skladu z opisom ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. V primeru reklamacije lahko kupec, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da prodajalca najprej obvesti o vrsti napake nato pa izdelek na stroške prodajalca vrne po pošti, prodajalec pa mora imeti možnost pregleda artikla.

13. DOSTAVA/STROŠKI POŠILJANJA
Dostava v Sloveniji
Vsi artikli iz spletne trgovine so na voljo v skladišču prodajalca, dostava pa je možna že naslednji dan oziroma največ dveh delovnih dni po naročili oz. uspešno prejetem plačilu (sobote, nedelje in državni prazniki so izvzeti).
Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si prodajalec pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito.

Strošek pakiranja in poštnine za področje RS, razen če ni določeno drugače v posebni ponudbi:

Vrednost naročila Strošek poštnine
Do vključno 50,00€ 5,00€
Nad 50,00€ brezplačno

Poleg stroška nakupa mora kupec pri prevzemu blaga v primeru plačila po povzetju plačati strošek provizije, ki ga kupcu pri prevzemu pošiljke zaračuna Pošta Slovenije. Ta strošek je odvisen od vrednosti odkupnine. Cenik storitev Pošte Slovenije se nahaja na:
http://www.posta.si/seznam-dokumentov/799/Informativni-ceniki

14. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

15. PIŠKOTKI
Spletna stran Lockermodels.com uporablja piškotke – shranjuje informacije v obliki datotek s piškotkom na vaš računalnik – z namenom izboljšanja vsebine naše spletne strani in za prilagoditev spletne strani vašim željam.
Predvidevamo, da nastavitve vašega brskalnika odražajo vaše soglasje ali zavrnitev piškotkov, ki jih uporabljamo na naši spletni strani. V kolikor ne želite prejemati piškotkov oziroma želite biti obveščeni, ko je kateri v uporabi, lahko posodobite nastavitve vašega spletnega brskalnika po vaših željah. V primeru, da ste izklopili branje piškotkov, bo spletna stran delovala še naprej, vendar pa bodo nekatere funkcije onemogočene.

Piškotki so majhne besedilne datoteke, običajno sestavljene iz črk in številk, ki jih lahko spletna stran pošlje brskalniku uporabnikov za shranjevanje na trdem disku vaše naprave (računalnik, mobilnik, tablica). Piškotki lahko olajšajo uporabo spletnega mesta tako, da shranjujejo in urejajo status, aplikacije, nastavitve in druge informacije o uporabniku; so v splošni uporabi in na splošno veljajo za sprejemljive. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno. Večina brskalnikov je nastavljena na sprejemanje piškotkov, uporabniki pa lahko spremenijo nastavitve in zavrnejo piškotke ali si nastavijo opozorila v primeru pošiljanja piškotkov.

Pri Lockodermodels.com uporabljamo piškotke za vzpostavitev uporabniške seje in delovanje piškotkov ter optimalen prikaze spletnega mesta. Podrobnejši seznam piškotkov in namen uporabe se nahaja v spodnjem seznamu.

 

Piškotek Namen uporabe Trajanja Podjetje
PHPSESSID Vzpostavitev uporabniške seje Čas seje Lockermodels
cc_necessary Optimalen prikaz spletnega mesta Čas seje Lockermodels
_icl_current_language Optimalen prikaz spletnega mesta Čas seje Lockermodels

 

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Podrobnejša navodila so predstavljena v nadaljevanju za posamezne brskalnike.

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Opera
Safari
Če želite vedeti več o piškotkih, obiščite katero od naslednjih strani:
• http://www.allaboutcookies.org
• www.piskotki.net
• https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

15. OCENE UPORABNIKOV
Vsak kupec spletne trgovine lahko po opravljenem nakupu napiše mnenje o kupljenem artiklu in ga pošlje v predogled prodajalcu, ki ga nato objavi. Mnenja, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni prodajalca ne nudijo koristi drugim uporabnikom spletne prodajalne ne bodo objavljena.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in prodajalcu dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih za nedoločen čas.

16. OMEJITEV ODGOVORNOSTI
Prodajalec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. V primeru napačno objavljenih podatkov, bo prodajalec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega blaga.

Prodajalec ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo uporabniki spletne prodajalne, foruma in socialnih omrežij s katerimi upravlja prodajalec. Prodajalec, si bo prizadeval, da so sporočila, ki so neresnična, neprimerna, zavajajoča ali žaljiva odstranil v najkrajšem možnem času.

Prodajalec prav tako ne odgovarja za mnenja o artiklih, ki jih podajo kupci spletne trgovine.

17. PRITOŽBE IN SPORI
Prodajalec si bo prizadeval za spoštovanje zakonodaje o varstvu potrošnikov in se zavzel za čim hitrejše in učinkovito reševanje pritožb.
Kupec lahko svojo pritožbo odda pisno preko elektronskega naslova holobar.david@gmail.com ali telefonsko na številko +386 31 343 603
Prodajalec si bo prizadeval, da se vsi spori rešijo sporazumno, v kolikor pa to ne bo mogoče pa pred pristojnim sodiščem.
Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!